وبینار آشنایی با علم سنجی و شاخص های سنجش علم برگزار خواهد شد.
به گزارش مدیر اطلاع رسانی پزشکی و منابع علمی دانشگاه، وبینار آموزشی آشنایی با علم سنجی و شاخص های سنجش علم با تدریس جناب آقای دکتر بهروز رسولی؛ دانش آموخته علوم کتابداری و اطلاع رسانی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران روز چهارشنبه 21 آبان 99 از ساعت 17 الی 20 در سطح ملی و به صورت رایگان برگزار خواهد شد.
علم سنجی از رایج ترین روشهای ارزیابی فعالیت‌های علمی است. این روش در روسیه پدید آمد و در کشورهای اروپای شرقی بویژه مجارستان برای اندازه‌گیری علوم در سطوح ملی و بین‌المللی استفاده شد. اولین کسانی که واژه علم سنجی را ابداع کردند دوبروف و کارنوا بودند. آن‌ها علم سنجی را به عنوان اندازه‌گیری فرایند انفورماتیک تعریف کردند. انفورماتیک از نظر میخائیلف عبارت است از اصول علمی که به بررسی ساختار و ویژگیهای اطلاعات علمی می‌پردازد و قوانین و فرایندهای این ارتباطات را مورد بحث قرار می‌دهد. با توجه به ضرورت آشنایی پژوهشگران و افراد درگیر در اکوسیستم پژوهش با مفاهیم و جایگاه صحیح سنجش علم، لزوم داشتن درکی درست از مفاهیم پایه‌ای سنجش علم، آشنایی با ابعاد گوناگون سنجش علم، شناخت شاخص‌ها و نظام‌های علم‌سنجی، و توانایی ارائه نتایج واقعی مطالعات علم‌سنجی، « کارگاه آموزشی علم سنجی و شاخص های سنجش علم » از دوره‌های آموزشی کلیدی است که در عرصۀ پژوهش باید آموزش داده شود. در این وبینار افزون بر پرداختن به مفاهیم علم‌سنجی، مهمترین شاخص‌ها و ابزارهایی که در حال حاضر برای سنجش علم در اختیار است تشریح خواهند شد.
در این وبینار سرفصل های زیر در کانون توجه خواهند بود:
- مفهوم علم‌سنجی
- تاریخچۀ علم‌سنجی
- اهداف علم‌سنجی
- ضرورت علم‌سنجی
- انتشارات
- استناد
- شاخص «اچ» H-index
- شاخص «آی 10» i10-index
- شاخص «جی» G-index
- ضریب تأثیر Impact Factor
- وب آو ساینس
- اسکوپوس
- گوگل اسکالر
- سایمگو
- آی.اس.سی
- ابزارهای جدید مانند ریسرچ‌گیت، آکادمیا، ای.دی.یو. و غیره

انشاالله برای شرکت کنندگانی که در وبینار ثبت نام کرده باشند و بیش از نیمی از زمان وبینار را حضور داشته باشند گواهی الکترونیکی صادر خواهد شد.

این وبینار با استفاده از امکانات سامانه وب کنفرانس Adobe Connect برگزار خواهد شد. لطفا برای آشنایی با امکانات این نرم افزار اینجا کلیک نمایید.

نحوه ورود به وبینار:
هنگام ورود به صورت میهمان و با نام و نام خانوادگی به زبان انگلیسی به سامانه وارد شوید. لطفا برای تسهیل در صدور گواهی فقط یک بار شماره ملی خود را در جعبه متنی یا بخش مربوطه در سامانه وب کنفرانس درج نمائید. خواهشمند است از ارسال ایمیل و سایر توضیحات برای معرفی خود در باکس متنی خودداری فرمائید. همچنین حین برگزاری وبینار می توانید سوالات خود را به صورت متنی یا صوتی از طریق شبکه اجتماعی واتساپ یا پیامک به شماره 09156043957 ارسال فرمائید.

ورود به وبینار

لطفا پس از وبینار با تکمیل فرم نظرسنجی ما را در ارتقای کیفیت وبینارها و دوره های آموزشی آینده کمک نمایید.

نحوه دریافت گواهی حضور در وبینار:
برای 491 نفر که در وبینار ثبت نام کرده و در وبینار حضور داشته اند و کد ملی را در باکس متنی سامانه اعلام کرده اند، از سوی معاونت تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گواهی صادر و از طریق لینک ذیل قابل دریافت می باشد.

مدیریت اطلاع رسانی پزشکی و منابع علمی
1399/08/17