وبینار آشنایی با سوء رفتارهای شایع در انتشار آثار پژوهشی و راه های پیشگیری از آن 4 مهرماه برگزار خواهد شد.
به گزارش مدیر اطلاع‌رسانی پزشکی و منابع علمی دانشگاه، سی و هفتمین وبینار آموزشی حوزه معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، با عنوان آشنایی با سوء رفتارهای شایع در انتشار آثار پژوهشی و راه های پیشگیری از آن، یکشنبه 4 مهرماه 1400 از ساعت 12:30 الی 14 برگزار خواهد شد.

جناب آقای دکتر احسان شمسی گوشکی، عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات اخلاق و تاریخ پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دبیر کمیته ملی اخلاق در پژوهش‌های زیست پزشکی، سخنرانی این وبینار را برعهده خواهند داشت.

(مشاهده این ویدئو با رایانه ای که نرم افزار ادوب کانکت دارد امکانپذیر خواهد بود)

ورود به وبینار

این وبینار با هدف آشنایی با اصول اخلاقی و مفاهیم پیشگیری از سرقت علمی و ادبی در نگارش آثار پژوهشی و متون علمی برگزار خواهد شد. لذا از کلیه اساتید، پژوهشگران، دانشجویان، و علاقمندان به این حوزه، از سراسر کشور دعوت می‌شود در این وبینار رایگان، ثبت نام و شرکت نمایند. برای افرادی که ثبت نام کرده و در وبینار حضور داشته باشند، گواهی معتبر، صادر خواهد شد.

سرقت علمی - ادبی به استفاده از ایده‌ها و عبارات دیگران، به عنوان نظریه و ایده خود مرتبط می‌شود. این عمل در حقیقت نوعی دستبرد فکری است. سرقت علمی - ادبی دستبردهای آگاهانه یا کپی کردن‌های اتفاقی مطالب دیگران را شامل می‌شود. اصطلاحات دزدی یا سرقت علمی و ادبی یا فکری در زبان فارسی، در برابر واژه Plagiarism به کار می‌روند.

آفرینندگان آثار علمی و ادبی باید هنگام خلق آثار خود استفاده از آثار دیگران را با دقت ثبت کنند و این استفاده را به نحو متناسب به آگاهی مخاطبان برسانند تا علاوه بر حفظ صداقت، از اتهام فریبکاری و سهل‌انگاری مصون بمانند.

چه مواردی به عنوان سرقت علمی یا ادبی شناخته می‌شود؟
یک متن سرقت علمی یا ادبی محسوب می‌شود، اگر…
• تغییر نام آثار دیگران به عنوان آثار خودتان صورت گیرد.
• بدون اطلاع صاحب اثر و بدون پرداخت هزینه، نظرات، بیانیه‌ها، پست‌ها و ایده‌های دیگران کپی شود.
• استفاده بخشی و یا کپی کردن تمام نوشته‌ها، بیانیه‌ها و ایده‌های افراد دیگر بدون استفاده از علائم ویژه نگارشی نظیر نقل قول.
• اگر اطلاعات نادرست درباره متن نقل شده به مخاطب ارائه شود.
• بدون پرداخت هزینه و گرفتن مجوز از صاحب اثر، کلمات متن نقل شده، تغییر داده شود.
• از منابع دیگر کپی برداری شود، بدون آنکه منبع آن ها ذکر شود.

نحوه ورود به وبینار:
وبینار آموزشی آشنایی با سوء رفتارهای شایع در انتشار آثار پژوهشی و راه های پیشگیری از آن، در سطح ملی و با استفاده از امکانات سامانه وب کنفرانس Adobe Connect برگزار خواهد شد.

برای ورود به وبینار در سامانه Adobe Connect می‌توانید از آدرس http://vc.bums.ac.ir/mim استفاده نمایید. برای تسهیل در صدور گواهی‌ها، لطفا به عنوان کاربر میهمان و با شماره ملی به سامانه وارد شوید. همچنین حین برگزاری وبینار می‌توانید سؤالات خود را به صورت متنی یا صوتی از طریق شبکه اجتماعی واتساپ یا پیامک به شماره 09156043957 ارسال فرمائید.

ضمنا یادآوری می‌شود با توجه به این که از ابتدای سال 2021 نرم افزار Adobe Connect از Flash Player پشتیبانی نمی‌کند لازم است کاربران نسبت به بروزرسانی نرم افزار Adobe Connect اقدام نمایند. برای مشاهده راهنمای استفاده از این سامانه و دریافت لینک نرم افزارهای مورد نیاز اینجا کلیک نمایید.

لطفا پس از وبینار با تکمیل فرم نظرسنجی ما را در ارتقای کیفیت وبینارها و دوره‌های آموزشی آینده کمک نمایید.

راه‌های ارتباطی حوزه مدیریت اطلاع‌رسانی پزشکی و منابع علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در رابطه با وبینارهای آموزشی:
1- پست الکترونیک lib.info@bums.ac.ir
2- تماس با شماره 05632381752 در ساعات اداری