پیام پژوهش شماره 12:
نانوذرات نقره سنتز شده از گیاه شقاقل، دارای اثرات ضد باکتریایی هستند.
خواص ضد باکتریایی نقره از گذشته شناخته شده است. نانوذرات نقره با آزادسازی یون نقره و تغییر در ساختار باکتری ها، خاصیت ضدباکتریایی خود را نشان می‌دهد. نانوذره می تواند به روش های مختلف شیمیایی، فیزیکی و زیستی ساخته شود. روش های شیمیایی و فیزیکی اکثرا زمان بر و پرهزینه هستند، درسال های اخیر به دلیل مقاومت زیاد باکتری های بیماری زا به آنتی بیوتیک ها نیاز به روش های جدید برای درمان بیماری ها است که نانوذرات نقره به دلیل عدم آلودگی در محیط زیست، نمونه مناسبی برای مقابله با این مقاومت است. سنتز نانوذرات به روش سبز، جایگزینی خوب و مورد تأیید است. برای سنتز سبز می توان از عصاره های گیاهی استفاده کرد. این مطالعه نشان داده است گیاه شقاقل یا زردک یک عصاره مناسب برای سنتز نانوذرات نقره است که به کمک آن می توان نانوذراتی با اندازه کوچک و ویژگی های منحصر بفرد از لحاظ خاصیت ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی تولید کرد. شقاقل؛ که از خانواده هویج است با نام هویج وحشی نیز شناخته می‌شود. گیاه شقاقل از سبزیجات بوده و جزو گیاهان دارویی نیز به حساب می آید. شقاقل، گیاهی علفی و چند ساله است که بومی جنگل های شمال ایران می باشد. گیاه شقاقل دارای ویژگی های بالایی برای استفاده سنتز سبز می باشد و به این ترتیب می توان از نانوذرات سبز سنتز شده ی شقاقل برای خاصیت های ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی بهره برد. همچنین، نتایج بررسی های ضدباکتریایی نشان داد که نانو ذرات نقره سنتز شده, فعالیت ضدباکتریایی بیشتری بر علیه گونه هایی از باکتری ها دارند.
 
کپی لینک کوتاه :